lördag 16 april 2011

Toblerone cheesecake

400 g maryland cookies choklad
125 g smör
2 ½ dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
3 ägg
250g toblerone

Krossa kexen i matberedare eller i mortel och blanda i smält smör. 
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Grädda i 175º, 8 minuter och låt svalna.
Sänk ugnsvärmen till 125º.
Vispa ihop kesella, philadelphiaost och socker till en smet. Rör i äggen ett i taget.
Smält 200 g av chokladen över ett vattenbad eller i chokladsmältare och blanda ner i smeten. 

Häll smeten i formen och grädda i 125º, 40 minuter.

Låt den kallna och stå i kyl ca 5 timmar före servering.
Hyvla över resten av Tobleronen.


5 kommentarer:

  1. Oj vad gott det såg ut;)
    Ha det fint// Victoria www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Denna såg supergod ut! Måste provas!
    Tack för receptet!

    //Lotta

    SvaraRadera
  3. Denna va riktigt mummsig....! Gjorde denna till efterätt på långfredagen då vi hade middag med släkten och den va väldigt uppskatta :) tack för en bra blogg o goda recept!

    SvaraRadera
  4. Denna ska jag definitivt prova:)
    Tack för receptet!

    SvaraRadera