Kaka
6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kola
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
1½ msk sirap
Garnering
200 g mjölkchoklad
Blanda ihop ingredienserna till kakan och platta ut på bakplåtspapper i långpanna.
Grädda i ugn i 20 min på 175 grader.
Blanda ingredienserna till kolan i en kastrull.
Låt koka till kolan klarar kulprovet eller tills kolan är 120 grader. Koka på svag värme.
Bred kolan över kakan . Låt kallna.
Smält chokladen i chokladsmältare eller över vattenbad.
Bred chokladen över kakan.
Låt kakan svalna något.
Skär kakan i lagom stora bitar.
Det där recceptet har jag i min prova-på-hög. Är det lika gott som det ser ut?
SvaraRaderaDom är riktigt goda! Dom smälter i munnen :)
SvaraRaderaumm låter lätt att baka och jätte, gott denna tänker jag prova baka
SvaraRaderahur gör man kul provet och hur länge ska den koka innan?
SvaraRaderatänker pröva defenitift!
SvaraRadera