onsdag 27 april 2011

Sockerbullar med vanilj och hallonfyllning

50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl special

Fyllning:
8 portioner marsan vaniljkräm
hallonsylt efter behag

Pensling och garnering:
smält margarin
socker

Smält margarin och häll sedan på mjölken.
Det ska vara 37 grader.
Lös upp jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl.
Degen är färdigarbetad när den släpper kanterna.
Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
Dela degen i ca 20 bitar eller mer beroende på hur stora bullar du vill ha.
Forma till runda bollar. (runddriv)
Lägg på plåt och låt bullarna jäsa i 50-60 min.
Grädda i ca 5 min på 250 grader.
Ta ut och låt svalna.

Vispa marsankrämen! (20 msk, 100 g pulver och 8 dl mjölk)
Blanda med hallonsylt tills du tycker att smaken blir bra.
Spritsa i krämen från undersidan av bullen. Använd en spritspåse och en liten slät tyll.
Testa att dela den första för att se om du har fyllt den tillräckligt mycket.
Sen kan du hålla i dom och jämför vikten för att se om det är lika mycket fyllning i alla bullar.
Pensla med smällt margarin och vänd i socker.


3 kommentarer:

  1. Vilka gottebullar du bakat! Det var en ny variant!

    SvaraRadera
  2. Kan man utesluta marsan vaniljkräm? Det är nämligen bland det värsta jag vet ;) I övrigt verkar de supergoda!

    SvaraRadera