150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl special
Fyllning:
75-100 g margarin
1 dl socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
Smält margarin och häll sedan på mjölken.
Det ska vara 37 grader.
Lös upp jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten av spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl.
Degen är färdigarbetad när den släpper kanterna.
Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
Kavla ut degen till en rektangel.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Bred ut fyllningen över hela degplattan.
Rulla ihop och skär den i jämna stora bitar.
Lägg i bullformar eller på bakplåtspapper.
Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 30-45 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min på 250 grader.
Hej!
SvaraRaderaHittade din blogg när jag sökte på Kanelbullar. Fint recept, helt i min smak. Enkelt, stilrent, inga krusiduller och fin bild:)
Ska baka bullarna på fredag, återkommer med recension:)
Kram Nina
snygga bullar bruden ;)
SvaraRaderaHej. det sägs att inga frågor är dumma. Hur många dl motsvarar 1,3 liter vetemjöl. =) /U
SvaraRadera