fredag 22 april 2011

Sirapsbröd

50 g jäst
5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
50 g smör
63 g brödsirap
11 dl vetemjöl special
1 dl rågmjöl
1 tsk salt

Smula jästen och lös den med lite av filmjölken. Smält smöret och häll i resten av filmjölken.
Blanda alla ingredienser utom saltet och knåda i 10 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter.
Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i 30 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda den blank och dela i två delar.
Kavla ut varje del på varsitt bakplåtspapper. Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel.
Låt degen jäsa ytterligare 40 minuter.

Grädda 6-7 minuter i mitten av ugnen i 225 grader.

2 kommentarer:

  1. Detta ska jag prova :) Hoppas bara att de går lika bra med vanligt vetemjöl och utan maskin. =)

    SvaraRadera
  2. Ska prova dessa ser goda ut!

    SvaraRadera