måndag 4 april 2011

Varm smörgåstårta med hönökaka

Till 6 personer

1 förpackning hönökaka med 6 halvor
2 paket bacon
2 burkar creme fraiché (lätt creme fraiché blir lätt rinnig)
1 purjolök
1 röd paprika (vi använde bara en tredjedel)
1 paket rökt skinka (120 gram)
3 - 4 dl riven ost

Skär bacon och purjolöken i mindre bitar.
Fräs i en stekpanna och tillsätt sedan paprikan.
Krydda med peppar.
Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan.
Lägg upp två halvor på en plåt.
Lägg hälften av fyllningen på första lagret.
Lägg på två halvor till och bre på resten av fyllningen och lite av osten.
Lägg på dom sista två halvorna och strö på osten. Man kan även ha lite tomat under osten om man vill det!
Grädda i 10 min på 200 grader.

2 kommentarer:

  1. Vill tipsa att använda polarbröd istället för hönökaka. Blir inte så söt då.

    SvaraRadera
  2. Ett garneringstips: Lägg strimlad skinka, kokt broccoli, skivad purjolök och ost ovanpå, det ser lite roligare ut. :) Trevlig helg!

    SvaraRadera