Paj botten:
2 dl vetemjöl
50 g margarin
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
2msk socker
2 ½ dl grädde
100 g mintchoklad (lindts)
1-2 päron
Paj botten: Arbeta ihop mjöl, margarin, socker och vaniljsocker till en smulig massa.
Tillsätt äggulan och forma till en deg. Blir den väldigt smulig så kan man tillsätta lite vatten.
Tryck ut degen i en sockerkaksform med löstagbara kanter.
Nagga botten och grädda mitt i ugnen i 10 min på 200 grader.
Låt svalna.
Fyllning: Vispa ägg och sockret vitt och pösigt.
Värm grädden i en kastrull tills den precis börja koka. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
Blanda chokladblandningen med äggsmeten. Häll smeten i formen. Skär päron i klyftor och fördela dom i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 200 grader.
Antingen kan man äta den direkt eller kan man kyla ner den i någon timme så den stabbar till sig lite.
Själv tycker jag att den är godast att äta om den har varit kyld. Får en bättre konsistens.
Serveras med vispad grädde och päron.
mm, vad gott det låter och ser ut!
SvaraRaderaSer supergod ut! Hittade din blogg genom Matklubben och har lagt den som favorit. Finns mycket här jag är sugen på att prova! Fin blogg!
SvaraRadera