14 dl rågsikt
1 msk salt
1 msk brödkryddor
2 msk sirap
25 gram margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
Mät upp mjöl och salt. Blanda
Klicka i margarinet i små bitar.
Häll i sirap och brödkryddor. Blanda igen.
Smula i jästen. Blanda.
Häll på degvätskan som skall vara lite drygt 37 grader.
Knåda för hand minst 15 minuter eller i hushållsmaskin ca 8 minuter. (Korta inte tiden för då hinner inte glutentrådarna bildas och brödet blir platt och smuligt.)
Jäs 30 minuter under duk.
Knåda degen ordentligt och dela i fyra lika stora delar. Rulla till runda bullar som sedan plattas ut till ca 2 cm tjocka kakor.
Nagga med en gaffel och jäs ytterligare ca 30 minuter.
Grädda ca 15 min 225 grader.
Pensla med vatten direkt efter gräddningen och låt svalna under duk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar