torsdag 28 april 2011

Kladdkaka med after eight

Bakade denna super goda kladdkakan i början på året.
Hittade det på Jennys matblogg och hon har hur mycket gott som helst :)

2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör
ca 10 after eight plattor

Smält smöret.
Smält chokladen i chokladsmältare eller i vattenbad.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljsocker, kakao och vetemjöl i äggsmeten.
Rör ner den smälta chokladen i det smälta smöret.
Rör sedan ner chokladsmöret i smeten.
Grädda i ca 20-25 min på 175 grader.
Blir väldigt gott om man ställer kakan kallt i minst en timme.
Servera med grädde!

3 kommentarer:

  1. Kladdkaka som är så gott. Låter otroligt smarrigt med after eight i. Mums!

    SvaraRadera
  2. Alltid gott med kladkaka!!

    SvaraRadera
  3. Roligt att du testat att baka denna kladdkakan. Visst är den god :-)

    Trevlig Valborg

    SvaraRadera