tisdag 12 april 2011

Havrebröd

6 dl mjölk
½ dl olja
25 g jäst
5 dl havregryn
10 dl vetemjöl special
1 msk salt

Smula jästen och lös upp den i mjölken som är 37 grader.
Tillsätt olja och havregryn. Rör om ordentligt och låt blandningen stå i 5 minuter.
Tillsätt vetemjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin.
Tillsätt saltet och knåda degen ytterligare 5 minuter.
Låt degen jäsa 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela i två delar och forma till två limpor.
Låt limporna jäsa 30 minuter.
Grädda i ca 35 - 45 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (eller tills innertemperaturen är 98 grader).

1 kommentar:

  1. Tack för jättebra recept. Blev gott och saftigt bröd.

    SvaraRadera