Har sett receptet "lika delar" på nästan alla bakbloggar som jag följer så det ville jag testa!
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Knäck äggen i ett glas. Tag fram två lika stora glas och häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen är.
Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. Sen blandar du även i bakpulver i glaset med mjölet.
Gör likadant med mjölet i det tredje glaset. Sen blandar du även i bakpulver i glaset med mjölet.
Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao.
2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver
4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
6 ägg behöver 2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker riktigt poröst. Det ska bli riktigt vitt och fluffigt. Vispa i ca 5-10 min.
Se till att mjölet och bakpulvret är blandat och sen rör du försiktigt ner det i äggblandningen.
Rör man inte försiktigt kan man förstöra det porösa. Se till att det blir ordentligt blandat. Blir lätt mjölklumpar.
Häll i smeten i en anslagring eller sockerkaksform.
Använder du sockerkaksform kan du ha en bakplåtspapper i botten så får du lätt ur kakan. Sen är det bara att skära längs kanterna tills den släpper.
Grädda i nederdelen av ugnen på 175 grader.
2 ägg- grädda ca 20 minuter
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter
3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter
Känn i mitten på formen med en sticka, stickan ska vara torr.
Tag ut och låt svalna något i formen.
Vänd den upp och ner och skär ut kakan ur formen. Den sjunker inte lika lätt ihop om du har vänt på den.
Låt den ligga så tills den har svalnat helt och sen är den klar att använda.
Ah ett recept som går i "arv" i vår släkt :) Men vi kör den i ugnen till den släpper från kanterna. Funkar ALLTID. Det är något alla förstår med.
SvaraRaderaHittade dig genom din syster :)
massa kul :D
SvaraRadera