torsdag 26 maj 2011

Kärleksmums

150 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk

Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker

Garnering:
kokosflingor

Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt dom torra ingredienserna omväxlande med mjölken och margarinet.
Häll smeten i en långpanna ca 30x40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Låt kakan svalna.
Smält under tiden margarinet till glasyren. Tillsätt dom övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.

5 kommentarer:

  1. Nu håller jag min pojk på att bak denna kaka tillsammans.
    /Mamma och son.

    SvaraRadera
  2. Kan man göra den utan vanilj socker 12årig

    SvaraRadera
  3. Det går säkert jätte bra. Ta lite extra florsocker så du får samma konsistens!
    Lycka till!!

    SvaraRadera
  4. jätte gott jag baka idag med min familj.

    RIKTIG GOTT :)

    SvaraRadera
  5. Så himla goda!!! Mums!

    SvaraRadera