söndag 8 maj 2011

Falsk fläskfilé

600 g blandfärs
1 ½ msk aromat

Sås:
½ burk creme fraiche
En skvätt grädde
3 dl mellan mjölk
steksky
soya
aromat
salt
peppar

Blanda färs och aromat. Forma färsen till en rulle i fläskfiléstorlek.
Lägg i rullen i plastfolie och frys in i minst 2 timmar.
Ta fram rullen ur frysen och skär i 1-2 cm tjocka skivor.
Stek i stekpanna och lägg över i ugnssäker form.

Koka ihop en sås av creme fraich, grädde, mjölk, stekskyn och soyan i stekpannan efter färsbiffarna.
Smaka av med kryddor.
Häll såsen över köttet och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.

Servera med ris!

1 kommentar:

  1. Hitta dig på matklubben.se (heter det så? såg att du länka. Tänkte bara berätta att vi ska faktiskt testa din varma smörgåstårta i veckan. Låter sjukt gott! :)

    SvaraRadera