lördag 7 maj 2011

Havrescones

Dom godaste sconesen jag har bakat!!

5 dl vetemjöl (jag tyckte degen blev för kletig så jag tillsatte ca 2 dl extra)
3½ dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 msk socker
1 tsk salt
100 g margarin
3½ dl mjölk

Blanda mjöl, havregryn, socker, salt och bakpulver.
Blanda margarinet med fingertopparna till en smulig deg.
Häll på mjölken. Rör om igen och knåda degen.
Dela i fyra små eller två stora runda platta kakor.
Snitta ett kors tvärs över degkakorna och nagga med gaffel.
Grädda i ca 10 min beroende på storlek i 250 grader.

2 kommentarer:

  1. Nygräddade scones är himla gott till frukost

    SvaraRadera
  2. Vad gott med scones =)
    Jag ska prova ditt recept :)
    Trevlig helg
    /Nellie

    SvaraRadera