tisdag 10 maj 2011

Tekakor

5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g färsk jäst
8 - 9 dl vetemjöl special

Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregrynen, salt och sirap. Låt blandningen stå och svälla i ca 20 min.
Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.
Smula ner jästen och blanda ordentligt.
Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i ca 10 bitar beroende på hur stora tekakor du vill ha.
Kavla ut till runda tekakor, ca 1 cm tjocka.
Nagga dom med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

1 kommentar:

  1. Hembakat bröd är så mycket godare än det man köper! :-)
    Ser jättegott ut!

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvaraRadera