4 äggulor
1,25 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
lite äkta vaniljpulver (finns på burk)
ca en halv påse dumle
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tills smeten blir ljus och porös.
Rör i grädde och mjölk och rör om tills allt är väl blandat.
Tillsätt lite äkta vaniljpulver tills det smakar lagom mycket vanilj. Har du inte vaniljpulver så är det bara att skrapa ur en vaniljstång.
Häll glassen i glassmaskinen och kör i ca 20-30 min.
Dela dumlekolorna i mindre bitar.
Rör i dumlekolorna i glassen när glassen har blivit krämig annars sjunker det bara till botten.
Jag häller över glassen i en burk innan jag häller i mina dumlekolor för att dom inte ska fastna i maskinen.
Man kan äta glassen direkt eller låta den stå i frysen några timmar så den blir lite hårdare.
Så gott det ser ut! :-)
SvaraRaderaMmm, dumle är ju så himla gott!
SvaraRadera