Idag kom Johans familj hit och gratulerade oss till förlovningen :) Så då passade jag på att testa ett nytt recept från tidningen Hembakat!
Vi fick ett jätte fint rosa fat i Jelly Bean och en stor bukett blommor.
Botten:
75 g smör
12 digestivekex
Fyllning:
4 gelantinblad
350 g jordgubbar
1 ½ dl strösocker
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
200 g jordgubbar i små bitar
Garnering:
jordgubbar
Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda med smöret.
Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter.
Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Krama ur allt vatten. Smällt på svag värme i en kastrull med 1 msk vatten.
Mixa jordgubbarna med sockret till en "soppa". Blanda ner det smälta gelatinet.
Rör ner osten i jordgubbsmixen.
Vispa grädden och rör ner den försiktigt tills smeten blir rosa.
Vänd ner jordgubbsbitarna i smeten. Häll smeten i formen och släta till.
Ställ kakan i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut den ca 1 timme innan servering.
Oj Oj Stort Grattis till förlovningen.
SvaraRaderaAmen ett jelly bean fat,de vill jag så gärna ha.Så himla snyggt.ack så dyra,men gratis är alltid bra
Wow,jordgubbs chessecaken ser bara för god ut.
Älskar frysta chessecake.min favorit är mascarpone chessecake så den kan jag tänka mig göra med jordgubbar eller hallon.MUUUUUMS
Stooort grattis till förlovningen.
SvaraRaderaOch Cheesecaken ser jättegod ut!
/ Jenny
Grattis till förlovningen!
SvaraRaderaGoda recept du har! Hit kommer jag gärna igen :-)
Kram Sara
Grattis till förlovningen! <3
SvaraRaderaMmmm bra recept, den får det bli när våran minsta fyller år i augusti:)
Ska servera imorgon på min mans födelsedag! Tack Veronica för recepten/ Eva
SvaraRaderaHej! Sökte efter efterräter med jordgubbar och hittade hit. Funderar på att göra den och undrar över en sak?! Gelatinblad, vad är det? Jag har aldrig använt Gelatin och har ingen aning om hur det ser ut :).
SvaraRaderaTacksamt för svar, och grattis till förlovningen, liten sent...