måndag 18 juli 2011

Kladdkaksmuffins

Testade Leilas recept på kladdkaksmuffins fast jag bytte ut den mörka chokladen till mjölkchoklad istället. Det blev en riktig hit!!

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjölkchoklad

Vispgrädde och eventuellt färska bär till garnering.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smält chokladen i vattenbad eller i chokladsmältare.
Blanda ner i smeten.
Dela upp smeten på 12 muffinsformar. Använd helst muffinsplåt när du bakar av dom!
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min på 175 grader.
Muffinsen ska sjunka ihop ihop lite i mitten när man har tagit ut dom ur ugnen.
Låt svalna.
Garnera med lite vispad grädde och färska bär.

1 kommentar:

  1. Det här måste testas:) mmm då jag älskar ljus choklad. Hittade nyss hit och kommer besöka din blogg flera gånger:) du har riktigt många bra recept. Ha en trevlig helg:) /Therese

    SvaraRadera