lördag 9 juli 2011

Rulltårta med bär

Hittade detta smaskiga recept från Leilas "a piece of cake".

3 ägg
1½ dl strösocker
2 msk mjölk
Skal av en apelsin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 liter färska eller frysta bär

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten jämnt och tunt på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min på 250 grader.
Sockra ett bakplåtspapper och lägg på tårtbotten upp och ned.
Lossa försiktigt bakplåtspappret.
Fyll tårtan med bären. Jag hade hälften blåbär och hälften hallon.
Rulla ihop och dela i 2 cm tjocka skivor.

1 kommentar:

  1. Nåt liknande gjorde jag för några år sen med röda vinbär mosat med lite strösocker som fyllning. Supergott med lite syrlighet i det söta =)

    SvaraRadera