måndag 8 augusti 2011

Filmjölksbröd

1 liter långfil eller vanlig naturell fil
1 kg rågsikt
4 dl brödsirap
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
1 msk anis
1 msk fänkål eller 2 msk brödkryddor

Rör ihop fil med allt utom mjölet.
Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna.
Degen ska vara kladdig!
Slå på ugnen på 100 grader och sätt in pannan på nedersta falsen i 45 minuter.
Höj pannan till mitten av ugnen och öka värmen till 150 grader. Grädda ytterligare 40 minuter.
Tag ut långpannan och låt kakan svalna under bakduk. 
Dela till fyrkantiga frallor. Går utmärkt att frysa!
Tycker att brödet blev lite väl sött så nästa gång ska jag nog ta lite mindre sirap. 


2 kommentarer:

  1. Ser så gott ut.skulle inte vara fel med nybakat bröd till frukost.

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Nu har jag gjort kladdkaka med vit toblerone! Jag flyger upp till himlen! Var så gott! Tack för receptet!!!
    Mvh Lotta

    SvaraRadera