måndag 1 augusti 2011

Kyckling och baconpaj med curry

Pajskal:
100 g margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 paket skivat bacon (140 g)
3 kyckling filéer
½ purjolök
1 tsk curry

Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Blanda margarin, vetemjöl och salt till en grynig massa. Fyll på med lite vatten i taget tills pajdegen blir en sammanhängande klump.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i ca 5 min på 200 grader.

Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken.
Fräs baconet i en het panna i någon minut tills det fått lite färg.
Tillsätt kyckling kycklingtärningarna och purjolöken och låt allt få lite färg.
Krydda med curry, salt och peppar.

Förbered äggstanningen.

Lägg fyllningen i det färdiggräddade skalet och häll över äggstanningen.
Grädda i ca 30 min på 200 garder tills äggstanningen har stelnat.



Igår var vi ute på en dagsutflykt utanför Habo. Vi var där och tog några geocacher :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar