fredag 5 augusti 2011

Cheesecake med hallon och vit choklad

Botten:
75 g smör
12 digestivekex

Fyllning:
400 g vit choklad
200 g philadelphiaost
4 dl hallon (färska eller upptinade)
2 dl vispgrädde

Garnering:
Färska hallon eller annat bär

Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda med smöret.
Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter.
Tryck ut blandningen i formen och jämna till.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller i chokladsmältare.
Blanda den smälta chokladen med färskosten.
Mosa till hallonen och blanda ner i chokladblandningen.
Vispa grädden till len och krämig konsistens.
Vänd ner grädden i hallonsmeten. Blanda väl.
Häll smeten i formen och släta till.
Låt stelna i kylskåp någon timme innan servering.
Servera med färska hallon eller något annat bär :)

 

8 kommentarer:

  1. Oj Oj den ser helt otrolig ut.skulle lätt vilja ha en bit just nu och mumsa på.

    SvaraRadera
  2. ska man inte ha den i fysen? stelnar den till?

    SvaraRadera
  3. Den stelnar till i kylskåpet fast den blir ju lite mjukare än om man skulle ha den i frysen.

    SvaraRadera
  4. Tack, rädda mitt kalas ikväll! Exakt det receptet jag ville ha men inte hittat nåogn annan stans=)

    SvaraRadera
  5. Har också letat runt efter just det här receptet, den är en favorit! Gjorde den förra året till min födelsedag, passar perfekt i år igen till 20 årsdagen. Tack för receptet :)

    SvaraRadera