100 g smör
2 dl mjölk
Skal av 1 citron
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Frysta eller färska blåbär
Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör sedan ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Fördela smeten på 12 muffinsformar.Varva smeten med blåbären.
Använd en muffinsplåt för snyggast resultat.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Dessa muffins hade jag till mina blåbärs cupcakes som jag gjorde i helgen.
Dom går alldeles utmärkt att äta som dom är också.
Ska man bara använda dom som muffins är det super gott med crumbel på och det receptet hittar du här!
Blåbärsmuffins med crumble
Receptet på mina blåbärs cupcakes kommer upp på bloggen inom kort!
Vad fina du fick dem!
SvaraRaderaGoa se det också ut att vara!:)