fredag 10 juni 2011

Päronmousse

4 gelatinblad
1 bruk päronpuré (barnmat)
1 msk konserverad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dom i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
Låt stelna i kylskåp.

Jag hade päronmoussen i kylen under natten och tyckte att den var väldigt hård dagen efter.
Jag hällde i lite mer päronsaft och då fick jag den mer krämig plus att den smakade mer päron :)
Perfekt som fyllning till en tårta!!

3 kommentarer:

  1. Jag har ett recept på min sida på den godaste päronmoussen ever.frisk smak,sött och smak av piggelin.Rekommenderar verkligen den,om du ska nån gång göra päronmousse.

    SvaraRadera
  2. Den måste jag verkligen testade. Såg också att du hade en päronglass på din sida som såg väldigt god ut :)

    SvaraRadera
  3. Tårta så kan man väl bara ha pärpn mouse på bägge lager eller ska man ha nått annat

    SvaraRadera