lördag 8 december 2012

Mintkysspraliner

Mintkyssar kan ju vara lite svåra att lyckas med men dom här är lite enklare :)

ca 20 stycken.

Chokladformar och kyss:
100 gram mörk choklad

Mintkrämen:
2 dl florsocker
1-1 1/1 msk mjölk
1-2 krm pepparmintsarom

Smält försiktigt chokladen till formarna i mikron eller över ett vattenbad.
Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. 
Jag penslade ischokladformar och då fick jag dubbla satsen av mintkrämen för att fylla upp hela formarna eftersom dom är lite större än knäckformar.
Låt stelna i kylen i cirka 20 minuter och pensla sedan kanterna med ytterligare ett lager smält choklad.
Ibland räcker det med bara ett lager om du gör det tjockt och heltäckande från början. 
Låt stelna i minst 20 minuter och pilla sedan loss aluminium- eller pappformen från chokladen.

Rör ner lite mjölk i taget i florsockret. Tillsätt pepparminten och smaka av så att du får lagom mintsmak.
Spritsa eller klicka mintkräm i varje form och låt sedan stelna i kylen en liten stund. 
Spritsa eller klicka därefter en liten klick smält choklad på varje. 
Förvara i kylen.


Receptet kommer från boken "Julens godsaker" 

2 kommentarer: