tisdag 11 december 2012

Saffranskaka

Hittade detta smarriga receptet på Jennys matblogg. Den saftigaste saffranskakan som jag har smakat :)
Den tog slut nästan direkt!!! Perfekt att baka till lucia om man inte har tid att baka lussebullar. 

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran ( stött )
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Blanda i de avsvalnade smöret och mjölken i bunken. 
Blanda saffran, mjöl och bakpulver och rör ner det i blandningen.
Häll upp i en smord och bröad form och ställ in i nedre delen av ugnen.
Grädda i 40–50 minuter på 175 grader och låt svalna innan du stjälper upp den på ett fat.




1 kommentar:

  1. Jenny har många fina recept och den här kakan ser mycket god ut!

    SvaraRadera