tisdag 18 december 2012

Krispig mjölkchokladtryffel

1/2 dl strösocker
1 1/2 Rice Krispies

1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 msk honung
50 g smör

kakao
ca 200 g mörk choklad (jag rullade mina i florsocker med chokladsmak)

Bred ut ett bakplåtspapper på en plåt. 

Smält sockret i en kastrull. När allt socker har smält och fått karamellfärg tillsätt Rice Krispies och rör om. Bred ut smeten på plåten för att stelna.

Koka upp grädde, mjölkchoklad och honung under omrörning. 

När all choklad har smält ta kastrullen från värmen och rör i smöret i små bitar.
Blanda till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur.

Hacka den stelnade smeten med rispuffar och rör ner i tryffelkrämen. 
Ställ in i kylskåpet och låt stelna. Ta med en liten sked en klick av krämen och doppa i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
Lägg kulorna på ett bakplåtspapper. Ställ tryffelkulorna i frysen i minst 30 minuter. 
Smält den mörka chokladen. 
Ta ut några kulor i taget och doppa dem i chokladen medan de fortfarande är iskalla. 
Låt överflödig choklad rinna av. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna.


Jag hade lite bråttom när jag gjorde mina så istället för att doppa dom i kakao och sen choklad så rullade jag dom bara i lite florsocker med chokladsmak. Det gick också bra. Har man inte det hemma kan man ta hälften kakako och hälften florsocker.

1 kommentar: