onsdag 28 december 2011

Kladdkaka med mariannefluff

Detta bjöd jag min kära familj på på julafton :)

Mariannefluff:
2 dl grädde
12 st mariannegodisar 

Krossa godisarna i en mortel.
Värm grädden och rör i chokladen så den smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in marianne grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten eller i minst 5 timmar.

2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör

Smält margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
Häll i det smälta margarinet.
Häll smeten i smord form med löstagbara kanter.
Jag brukar bara använda lite bakplåtspapper i botten av formen.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Låt den stå kallt i nån timme innan servering.

Vispa upp fluffen och bred ut på kladdkakan.


 Tomten kom och besökte oss :)


2 kommentarer:

  1. åh älskar marianne,och med choklad borde de bli en smakexplosion i munnen,de säger ja inte nej till

    SvaraRadera