tisdag 20 december 2011

Kanelbrownie med saffransglasyr

Chokladsmet:
150 g mörk choklad
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl

Saffransglasyr:
1/4 g (½ paket saffran)
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret.
Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet.
Häll ner den smälta chokladen och blanda.
Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn.
Häll i form, ca 20 x 30 cm.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Låt svalna.

Koka upp saffran och grädde. Låt stå och dra i ca en halvtimme.
Koka upp igen och rör ner hackad vit choklad.
Låt stelna innan man brer den över kakan.
Kyl innan du skär den i bitar.


7 kommentarer:

  1. Det låter och ser så gott ut. Måste testa ditt recept.

    SvaraRadera
  2. åh detta var nåt nytt,väldigt spännande ser de ut och kan tänka mig att de är supergott

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig färg på glasyren!

    SvaraRadera
  4. Åh, mums!!!!!
    Det få jag testa.
    God jul till dig
    Mvh Lotta

    SvaraRadera
  5. Vilka fina brownies du har bakat.
    Saffran är alltid gott att baka med till jul.Doftar så gott också.

    God frotsättning,

    SvaraRadera
  6. God fortsättning... ska det ju stå :D

    SvaraRadera