Saftig och god kaka med en underbar fudgeglasyr :)
150 gram smör
2 st ägg
2,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt kaffet.
Sikta mjöl, kakao och bakpulver och rör i.
Rör sist ner smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Låt kakan svalna.
Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad (jag tog 50 g mörk och 50 g ljus)
75 gram rumstempererat smör
Koka ihop grädde, socker, sirap och choklad under omrörning i en
kastrull tills smeten tjocknar och blir blank. Det tar några minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör i smöret.
Låt kallna så fudgen blir fastare i konsistensen.
Bred fudgen på kakan.
Detta är mitt bidrag till Månadens sötsak
En kaka i min smak,chokladigt och kladdigt mmmmm
SvaraRaderaså gott
Åh, så gott det ser ut!
SvaraRaderaSer grymt gott ut och perfekt till månadens sötsak!
SvaraRaderaMmm vad alla ska läskas med goda bakverk;)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Oj vad gott det ser ut. Mums!
SvaraRadera