söndag 13 januari 2013

Havrebullar med gräslök

3 dl havregryn
3 dl mjölk
1½ msk olja
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk socker
1 dl finklippt gräslök

Lägg havregrynen i en skål och häll i mjölken och oljan. 

Låt blandningen svälla i ca 5 minuter. 
Blanda mjölet med bakpulver, salt, socker och gräslök. 
Vänd ner mjölblandningen och arbeta till en deg.
Dela degen i bitar och rulla till bullar. (ca 15 st)
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter på 225 grader.



5 kommentarer:

  1. mums och de var en spännande ingrediens,låter smaskens

    SvaraRadera
  2. Spännande med gräslök!!
    Ha en fin kväll
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Hej har precis börjat kolla din blogg då jag sökte havrebullar.
    Men i dessa bullar ska det inte vara någon jäst?
    Mvh Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta!

      I detta receptet är det bakpulver istället för jäst.
      Dom påminner lite om scones :)

      Radera