lördag 24 mars 2012

Klassiska brownies

125 g mörk choklad
100 g smör (rumstempererad)
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3/4 dl kakao
½ tsk bakpulver 

Smält chokladen över vattenbad eller i en chokladsmältare. Låt svalna.
Vispa smör socker och vaniljsocker vitt och luftigt.
Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner chokladen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten och blanda.
Häll smeten i en form som är ca 17x17 cm.
Lägg ett bakplåtspapper i formen så går det lätt att lyfta upp kakan sen.
Grädda kakan i 30-35 min på 180 grader.
Den ska kännas fast och lossna lätt från kanterna.
Låt den kallna i formen.
Lyft sedan upp kakan och skär den i ca 16 rutor.
Pudra lite florsocker eller servera med grädde.


Receptet hittade jag från det senaste numret av hembakat.

6 kommentarer:

  1. åh så smarrigt det ser ut,yummie

    SvaraRadera
  2. omg va gott.. inte bra att läsa såhär bloggar egentligen, man blir bara hungrig ;)

    Anmäl dig gärna till Veckans blogg: http://pphotographer.blogg.se/2012/march/noone.html#comment :))

    SvaraRadera
  3. Ser otroligt smaskigt ut! Lyx också med lite siktat kakao:)

    SvaraRadera
  4. I morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html

    SvaraRadera