torsdag 7 juni 2012

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke

Nu är jag tillbaka igen!!!! 
Var ett tag sen som jag uppdaterade bloggen. Men nu är jag tillbaka :)

Här kommer ett recept som jag hittade på Jennys matblogg som jag bakade till morsdag!

Botten:
75 g smör
12 digestivekex

Fyllning:
200 gram philadelphiaost
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör

Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter.
Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Blanda äggulorna med philadelphia, vaniljsocker och strösocker. Vispa tillsammans till en slät smet.
Vispa grädden ganska hårt i en annan skål.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen och vänd om tills det blandat sig.
Häll smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.

Bryt chokladen i mindre delar.
Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull.
Häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.
Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den en kvart innan den ska serveras.

Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering. 


5 kommentarer:

  1. åh så gott,frusen cheesecake är en av favoriterna,och med choklad måste de verkligen vara nåt extra.
    Välkommen tillbaka.saknad har du vart minsann

    SvaraRadera
  2. det ser jättegott ut. jag har en grupp på facebook där folk träffas som gillar och bakar och ger varandra tips och så.. hade varit roligt om du var med! http://www.facebook.com/#!/groups/207927705984141/

    SvaraRadera
  3. Mmmm detta recept bör testas. Ser riktigt smarrigt ut :)

    SvaraRadera
  4. Kul att se nya recept!!!

    SvaraRadera
  5. Så härlig den ser ut! Ska också testa på att göra en variant av chokladcheesecake snart.

    SvaraRadera