3 dl havregryn
3 dl mjölk
1½ msk olja
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ tsk socker
1 dl finklippt gräslök
Lägg havregrynen i en skål och häll i mjölken och oljan.
Låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
Blanda mjölet med bakpulver, salt, socker och gräslök.
Vänd ner mjölblandningen och arbeta till en deg.
Dela degen i bitar och rulla till bullar. (ca 15 st)
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter på 225 grader.
Vad gott med gräslök i!
SvaraRaderamums och de var en spännande ingrediens,låter smaskens
SvaraRaderaSpännande med gräslök!!
SvaraRaderaHa en fin kväll
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Hej har precis börjat kolla din blogg då jag sökte havrebullar.
SvaraRaderaMen i dessa bullar ska det inte vara någon jäst?
Mvh Lotta
Hej Lotta!
RaderaI detta receptet är det bakpulver istället för jäst.
Dom påminner lite om scones :)
Hej!
SvaraRaderaJag skulle vilja komma i kontakt med dig. Har du någon e-post man kan maila eller så på?