fredag 4 januari 2013

Cupcakes med mjölkchokladmousse och vit chokladfrosting

Muffins smet

3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g margarin
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält margarinet, häll på mjölken och blanda ner med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut muffinsformar på en muffinsplåt och fördela smeten på 12 formar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min på 175 grader.
Muffinsen måste svalna innan man lägger i moussen.

Här hittar du receptet på mjölkchokladmousse.
Funkar lika bra med mörk choklad också. 
Du kan minska receptet till häften eller göra som jag gjorde, hela receptet och få en dessert efter maten :)

Skär av toppen och gröp ur. Fyll gropen med moussen och lägg på locket.

Vit choklad frosting:

200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Smält chokladen i vattenbad eller i en chokladsmältare.
Låt chokladen svalna något.
Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
Spritsa frostingen på muffinsen. 


Cupcakesen var till min syster som precis hade fått en till son. Därför är det blåa hjärtan på. 

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Tack för din kommentar inne hos mig :) och tusen tack för smoothietipset. Det ska jag testa, absolut. fast gå upp vid fyra tror jag att jag avvaktar med... :P fast promenader innan frukost har jag kört förut och mådde jättebra av så inget är omöjligt.
    Önskar dig en fin dag
    /Sussie

    SvaraRadera
  2. Mjölkchokladmousse låter ljuvligt gott!

    SvaraRadera
  3. Så fina de blev, och säkert supergoda också!

    SvaraRadera
  4. Så goda de låter, fina blev dom ju också!

    SvaraRadera
  5. Underbar färg:) Jag skulle inte tackat nej till en eller två!

    SvaraRadera