onsdag 24 oktober 2012

Snabbfrallor med dinkel

50 g jäst
4 dl vatten, 37 grader
3 msk olivolja
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl krossade linfrön 
3 dl dinkelmjöl 
1 dl vetekli 
1 dl durumvetemjöl
ca 5-6 dl vetemjöl special

Pensling:
1 ägg
Vallmofrön

OBS! Brödet sätts in i kall ugn!!!!

Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om till jästen är upplöst.
Tillsätt olivoljan, sirap och salt.
Blanda sist ner linfrön, dinkelmjöl,vetekli, durumvete och vetemjölet. 
Arbeta samma till en blank och smidig deg.
Skär degen i 10-14 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Ställ in bullarna i mitten av den kalla ugnen och sätt där efter igång ugnen på 200 grader.
Använd vanlig uppvärmning och inte varmluft.
Bullarna jäser under uppvärmningen och gräddas då temperaturen stiger.
Bullarna är färdiggräddade efter ca 25-30 min.



5 kommentarer:

  1. Gud vad fina de ser ut Veronica. Detta ska testas, frallorna som jag brukar baka tar en timme att bara jäsa. Vore ju klart smidigare att göra de här.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ser jätte fina ut. Gott! Kram Anette

    SvaraRadera