Imon är det kanelbullens dag och då måste man ju få unna sig en liten bulle :)
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
2
tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl special
Fyllning:
75-100
g margarin
1 dl socker
2 tsk kanel
Pensling och garnering:
1
ägg
pärlsocker
Smält margarin och häll sedan på mjölken.
Det ska
vara 37 grader.
Lös upp jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten av
spadet, salt, socker, malen kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta degen
så att den blir blank och smidig. Tillsätt ytterligare lite mjöl.
Degen är
färdigarbetad när den släpper kanterna.
Täck med bakduk och låt jäsa till
dubbel storlek, ca 30 min.
Kavla ut degen till en rektangel.
Rör
samman ingredienserna till fyllningen.
Bred ut fyllningen över hela
degplattan.
Rulla ihop och skär den i jämna stora bitar.
Lägg i bullformar
eller på bakplåtspapper.
Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 30-45
min.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen
i 8-10 min på 250 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar