onsdag 31 oktober 2012

Havrerutor med rågsikt

50 g jäst
6 dl vatten 
2 msk olivolja
2 msk sirap
1 msk salt
2 dl havregryn
1 liter rågsikt
3 dl vetemjöl special

Smula sönder jästen i en degbunke. 
Häll ner det ljumma vattnet och rör om till jästen är upplöst.
Tillsätt olivolja, sirap och salt. Blanda i havregryn, rågsikt och vetemjöl.
Arbeta i maskin till degen släpper från bunkens kanter. 
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 40 min.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. 
Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper.
Platta ut degen med mjöliga händer. Skär degen i rutor och nagga med gaffel.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Pensla brödet med vatten och häll över lite havregryn.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18 min på 225 grader.


3 kommentarer:

  1. så gott med bröd.aldrig bakat i långpanna.får nog se till och göra de.Har du något favorecept får du gärna hojta till.

    SvaraRadera
  2. Praktiskt med bröd i långpanna! Det ser gott ut!

    SvaraRadera
  3. Gott det ser ut;)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera