fredag 5 oktober 2012

Hallonpannacottapaj

Botten:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Färska bär till garnering

Mosa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten av en pajform eller i en bakform med löstagbar botten.
Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädden och sockret i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
Mixa hallonen till en puré. Rör ner osten och hallonpurén i grädden.
Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär!


Receptet kommer från den underbara boken "Sommarens söta"!

3 kommentarer:

  1. åh ja älskar pannacotta så de här ser riktigt mumsigt ut.Blev jättefin

    SvaraRadera
  2. Det ser jättegott ut, jag ska prova den här pajen ;)

    SvaraRadera
  3. Ser underbart gott ut, som att klämma ut det sista som finns av sommaren :) Sommaren i en godsak!

    Gillar du choklad? Då är kanske mitt senaste inlägg något som kan falla dig i smaken, en bonus är om du gillar julen och dess smaker :) Kika gärna in om det låter intressant :)

    SvaraRadera