söndag 30 september 2012

Mintchokladmousse

Denna desserten bakade jag och Tilde förra helgen. Riktigt god :)

6-8 personer

150 g mörk choklad
6 After Eight plattor
1 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
2½ dl vispgrädde
3 msk krossad Marianne godisar

Garnering:
After Eight plattor
färska eller tinade hallon

Smält mörk choklad och After Eight i  vattenbad eller i en chokladsmältare.
Rör ner ägget under kraftig vispning och sen äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden lätt.
Rör ner äggvitorna i chokladsmeten.
Sedan rör du i grädden och sist krossad Marianne.
Fördela smeten i glas och ställ kallt några timmar.
Stick i en After Eight platta i varje glas och garnera med några hallon.


Receptet hittade jag i boken "Ljuvligt goda desserter".

3 kommentarer:

  1. Åh Ja Tack,de här är i min smak.Mint älskar ja,och en sånt glass fyllt med mousse skulle ja äta på direkten,hehehe ser ju bara för gott ut
    Jättefint att du lägger upp i såna fina höga glas,önska ja oxå hade såna fina,ser så lyxigt ut

    SvaraRadera
  2. Dregglar lite när jag tittar på dessa!

    SvaraRadera