måndag 3 september 2012

Mintchokladkaka

125 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
0,75 dl kokande vatten
 
Glasyr:
50 g smör
2 dl florsocker
1,5 msk kakao
2-3 krm pepparmintsarom
1 msk vatten

Smält smöret och låt det svalna.  
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål.
Blanda äggvispet med det avsvalnade smöret.
Rör sedan ner mjölblandningen med en slickepott. Rör snabbt ner det kokande vattnet.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Grädda i 20 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader.
Låt svalna.

Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda smör, florsocker, kakao, pepparmintsarom och vatten till en slät glasyr.
Bred över kakan och låt stå kallt till servering.
 
 
 
Två glada tjejer som också ville vara med på kort! Alltid trevligt med två hjälpredor när man bakar :)
 

4 kommentarer:

  1. Mintsmak är så gott och passar bra med choklad!

    SvaraRadera
  2. mmm choklad och mint i ett är ju så gott.skulle vilja testa och ha i after eight i men frågan är om pepparmints aromen är så stark att de kanske blir för mkt smak

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pepparmintsaromen är inte så stark. Tror att pepparmintsolja är starkare. Jag hade gärna haft lite mer mint smak. Så testa med after eight, det blir säkert jätte gott :)

      Radera