måndag 30 januari 2012

Fyllda söndagsbullar

8 dl vetemjöl special
250 g smör (rumstempererad)
25 g jäst
1½ dl mjölk
1 dl vatten
2 msk socker

Fyllning:
ca 2 dl hallonsylt

Garnering:
ägg
florsocker

Häll mjölet i en bunke och finfördela det mjuka smöret där i.
Rör ut jästen i den kalla mjölken och vattnet. Tillsätt socker och hälften av mjölet.
Blanda. Arbeta ner resterande mjöl till en smidig deg och knåda den i några minuter.
Låt degen jäsa övertäckt i 2 timmar.
Dela degen i 4 delar och kavla ut en del i taget till en tunn kaka.
Dela varje kaka i 8 fyrkantiga bitar.
Lägg en klick hallonsylt på varje fyrkant.
Vik över flikarna mot mitten och tryck till ordentligt så att de håller samman.
Lägg knyterna i pappersformar på en plåt.
Låt jäsa i 20 min.
Pensla bullarna med ett lätt uppvispat ägg.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 min på 250 grader.
Låt svalna och pudra sedan bullarna med florsocker.


Receptet hittade jag i det senaste numret av tidningen hembakat. Dom blev jätte goda :)

4 kommentarer:

  1. a dem ser riktigt goda ut,frasigt med härlig sylt,kan de bli bätttre.nu längtar jag verkligen till sommaren.

    SvaraRadera
  2. Åh dom ser supergoda ut :D
    Fint fat du har med !

    SvaraRadera
  3. Hallonsylt som är så gott och i bullar, mums! Mycket fina bullar!

    SvaraRadera