lördag 10 september 2011

Hallonmousse

Receptet hittade jag på bloggen Bli min jäst

4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde
ev några droppar hallonessens 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
Passera hallonen genom en sil, försök få ut så mycket "saft" som möjligt ur hallonen.
Till slut ska det bara vara fröna kvar.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama bort vattnet. Lägg dem i hallonen och rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.
Blanda eventuellt i lite hallonessens för att få lite mer hallonsmak.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.
Passar bra som fyllning till en tårta!


3 kommentarer:

  1. Vart kan man köpa hallonessens? :D

    SvaraRadera
  2. Jag köpte mitt på nätet. Där kan man hitta en massa olika essenser :)

    SvaraRadera
  3. Jättebra recept! :) Provade det idag och det blev miljarder gånger bättre en den köpta skiten som smakar 100% syntetiskt ;)

    SvaraRadera