onsdag 21 september 2011

Äppelpaj med knaprigt täcke

100 g smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 ägg
äpplen

Skala och klyfta äpplena och lägg i en smord pajform.
Fyll formen så att den gott och väl täcks av äpplen.
Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott.
Bred pajsmeten över äpplena.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
Servera med vaniljsås. 


Receptet hittade jag på bloggen http://mor-mia.blogspot.com/

3 kommentarer:

  1. åh du gör så mycket gott med äpplen,lite besviken på mig själv att jag inte lyckats ta mig tid och ut och plocka.nu måste jag ta och göra de..ser smaskens ut ju

    SvaraRadera
  2. jisses vad gott det ser ut =D
    Knaprigt täcke låter ju inte helt fel ;)

    SvaraRadera
  3. Håller just nu på att baka äppelkaka efter ditt recept. Men jag steker den i en stekpanna i ugnen. Blir lite 'tarte tatin' stuk på den då. Jag spanade efter om du även hade ett recept på en enkel och god vaniljsås här. Men fann inget eller så är jag blind.

    Tack för äppelkakatipset!


    H/Karoliina

    SvaraRadera