onsdag 13 februari 2013

Blåbärspannacotta

1 1/2 gelatinblad
2 dl blåbär 
3 dl grädde
2 msk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen.
Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
Mosa bären mot kanten av kastrullen. Ta kastrullen från värmen och plocka upp stången.
Jag silade min pannacotta för att få bort de mosade bären.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
Fördela i 4 portionsglas. Låt stå kallt i några timmar.
Dekorera med lite blåbär.


7 kommentarer:

  1. mums vad gott och fina glas du har,ser så lyxigt ut

    SvaraRadera
  2. det såg smaskigt ut! :)
    Kika gärna in på min bakblogg! :)

    www.lillafavoriten.com
    /Lena

    SvaraRadera
  3. Så vackert, och så gott det måste vara!

    SvaraRadera
  4. Det ser väldigt smaskigt ut! Det bara måste provas.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Gud så ljuvligt gott det ser ut, måste prova :)

    SvaraRadera