söndag 18 november 2012

Frusen fluffig polkagrispaj

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1- 1½ dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. 
Tryck ut smulblandningen i en pajform med löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja efter smak. 
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. 
Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. 
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. 
Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. 
Koka upp och rör tills all choklad smält. 
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.



Receptet kommer från boken "Vinterns söta".

3 kommentarer:

  1. OMG,va gott de ser ut.Nu önskar jag att vi var grannar,åh vad ja vill ha en bit...mmmm

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut!! Var köper man det där fluffet?

    Kram

    SvaraRadera