onsdag 26 september 2012

Italienskt Lantbröd

25 g jäst
6 dl vatten, 37 grader
4 tsk salt
1 dl olivolja
3 dl durumvetemjöl
12 dl vetemjöl special

Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om till jästen är upplöst.
Häll i olivolja, salt och nästan allt mjöl och låt maskinen gå i ca 5 min.
Häll sedan i det resterande mjölet och kör ytterligare i ca 10 min.
Låt degen jäsa i bunken under bakduk i ca 1 timme.
Arbeta degen smidig och forma till 2 limpor. Mjöla in limporna med lite durumvetemjöl.
Jäs i ca 30 minuter under bakduk på plåten
Snitta några snitt i varje limpa och sätt in i ugnen som är 250 grader.
Kasta in en 1 dl vatten under plåten och stäng ugnsluckan snabbt och sänkt till 225 grader.
Grädda i ca 30 min.



Hittade receptet på http://smulansbakblogg.blogspot.se/


4 kommentarer:

  1. Åh va härligt att du testade och göra detta,visst blev de så gott?
    Älskar detta bröd,klart en av favoriter.Vad tyckte du om durum?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev jätte gott :) Min pojkvän tyckte att det var det godaste brödet han hade ätit! Det var jätte gott med durum! Det kommer jag absolut använda fler gånger :) Tack för tipset!!

      Radera
  2. Kolla gärna in vår bakblogg www.kakburkarna.blogspot.com! hade varit jättekul om du kollade in den :)

    SvaraRadera