onsdag 23 november 2011

Glöggtryffel

1 dl vispgrädde
200 g ljus choklad + 200 g ljus choklad till chokladformar
5 msk florsocker med chokladsmak
3-4 msk glögg

Pensla med smällt choklad på insadan av ca 40-50 st ischokladformar.
Pensla rikligt med choklad eftersom chokladen lät går sönder om den är för tunn.
Ställ formarna upp och ner och ställ i kylskåp.
Vänta tills chokladen har stelnat och sen är det bara att ta ur chokladen ur formen.
Skulle chokladen gå sönder kan du pensla formarna ytterligare en gång.

Koka ihop vispgrädde och florsocker.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden.
Rör om tills chokladen är helt smällt.
Tillsätt glöggen.
Kyl tills tryffleln har kallnat och tjocknat till sig.
Sen är det bara att spritsa ut tryffeln i chokladformarna.


5 kommentarer:

  1. Vilket arbete!!!

    Fina blev de och goda ser de ut :)


    Kram/Madde

    SvaraRadera
  2. Gu så härligt med glögg,tar verkligen en till julminnen..

    SvaraRadera
  3. Vart kan man köpa florsocker med chokladsmak?

    SvaraRadera
  4. Hej Frida!
    Det finns att köpa i alla vanliga livsmedelsbutiker.
    Står nog bredvid det vanliga florsockret skulle jag tro :)

    SvaraRadera
  5. Jätte kul recept, ska prova att göra en sats nu i jul. Om man inte har florsocker med chokladsmak kan man prova att blanda vanligt florsocker med lite kakao?

    SvaraRadera