150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
100 g kesella
1 ägg
en påse polkagrisar (140 g)
röd hushållsfärg
Smält chokladen över ett vattenbad på svag värme eller i chokladsmältare.
Vispa grädden.
Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig omrörning.
Vispa upp ägget och rör ner chokladen under kraftig omrörning.
Rör sedan ner kesellan.
Vänd ner grädden och de krossade polkagrisarna.
Ta bort en tredjedel av moussen och lägg i en egen skål.
Ta bort en tredjedel av moussen och lägg i en egen skål.
Blanda med lite röd färg. Vänd sedan ner denna blandning i den vita.
Rör bara lite så att färgerna marmoreras.
Lägg upp eller spritsa moussen i små glas och ställ i kylen i minst 1 timme.
Lägg upp eller spritsa moussen i små glas och ställ i kylen i minst 1 timme.
Dekorera med några krossade polkagrisar.
Åh, så gott! Gott nytt år!
SvaraRaderaLåter ruggigt god för en Gränna gottegris som jag, måste prova.
SvaraRadera