25 st pepparkakor
75 g smält smör
75 g smält smör
Cheesecakefyllning:
800 g philadelphiaost eller annan cream cheese
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
2.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
0.5 tsk malen kryddnejlika
(eller använder du 2,5 tsk pepparkakskrydda)
4 st ägg
10 st pepparkakor Glasyr:100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
10 st pepparkakor Glasyr:100 g philadelphiaost eller annan cream cheese
1 dl florsocker
Några pepparkakor till dekoration.
Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
Rör ihop philadelphiaost och socker.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen.
Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Häll hälften av smeten i formen.
Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.
Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv.
Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren.
Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Receptet kommer från boken "Vinterns söta"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar